Please enable JS

Sajtkészítő Nyitott Műhely

A tej útja a tökéletesség felé! — Február 15-én, szombaton a Cellarius Tatai Kincsesházban rendezett sajtkészítő nyitott műhelyen látogatóink elkészíthették az egyszerű fűszeres gomolya sajtot.

Nagy népszerűségnek örvend a program, de a hely befogadóképessége maximum 12 vendég.

Az esemény célja a gondolat átadása volt: mi magunk is képesek vagyunk elkészíteni egészséges élelmiszereinket.

A bemutatón mindenki elkészíthette a saját fűszerezése szerint a gomolya sajtjait. Megismerhették a friss sajt elkészítésének csínját-bínját, a szükséges eszközöket, trükköket. Kóstolhattak különböző sajtokat.

A program részeként házi natúr joghurt került bemutatásra, amit a Varga Kamra lekvárjaival és otthon sütött granolával lehetett kombinálni. A három órás időtartam alatt, bio baguetten felszolgált házi tepertőkrémes, lekváros falatok várták az asztalon a vendégeket.

A foglalkozás Tatai Városkapu Közhasznú Zrt. és a Varga Sajtház együttműködésében valósult meg. Ilyen jellegű esemény a tatai kínálatban eddig még nem kapott helyet, a szervező középpontba helyezte a tudatos étkezést, minőségi élelmiszer fogyasztásának fontosságát és nem utolsó sorban a termelők támogatását.

Bio baguette tepertőkrémmel
Nagy népszerűségnek örvend a program, de a hely befogadóképessége maximum 12 vendég.
Házi készítésű granola