Please enable JS

TATAI VÁROSKAPU BEMUTATKOZÁS

Tatai Városkapú Közhasznú Zrt.

Városunk, Tata, a Dunántúl északi részén, a Kisalföld és a Dunántúli-középhegység találkozásánál helyezkedik el. A Gerecse és Vértes hegységet elválasztó Tatai-medence északnyugati kapujában, az Által-ér folyásánál található. Természeti környezete, épített öröksége mindig is különös hatással voltak a szellem szárnyalására, a lélek felüdülésére. Nagy királyaink, Zsigmond és Mátyás gyakran pihenték ki itt az uralkodás fáradalmait, az Eszterházyak jóvoltából mi büszkélkedhetünk Magyarország első angolkertjével, ahol már 1934-ben szabadtéri játékokat rendeztek, de nálunk élvezhette a közönség az első hazai rendszeres évenkénti lóversenyt, vagy miénk a legrégibb mesterséges tó, a máig csodálatos Öreg-tó! Sok művész választotta otthonának városunkat, tudósok tanultak és tanítottak több száz éves múltra visszatekintő gimnáziumunkban.

A kultúra, a művészet, az alkotás, a természet csodálata, az otthon és a közösség szeretete a mai napig legfontosabb ismérvei a „tatai szívnek”! 2010-ben a biodiverzitás magyarországi fővárosa lettünk, 2013-ban pedig kiérdemeltük az Európa díjat!

2007-ben döntött úgy városunk vezetése, hogy a közművelődés, a kultúra ápolásának segítésére, a turisztikai és kommunikációs feladatok végrehajtására, projektek kigondolására és fenntartására gazdasági társaságot hoz létre, a Tatai Városkapu Közhasznú Zrt.-t. A cél egy fejlődőképes, kreatív, agilis és dinamikus munkatársi közösség létrehozása volt, ami a tőle telhető legmagasabb színvonalon képes a rábízott vagyonnal gazdálkodni, elképzelése van a tatai kultúra, turisztika, és közösségi élet jövőjéről, ötletei vannak a folyamatos fejlődés szolgálatában, képesek megjeleníteni városunk szépségét, értékeit, a tataiak vendégszeretetét a hozzánk érkezők számára!
A Magyary Zoltán Művelődési Központban sok tatai civil közösség munkáját segítjük, gyerekek és idősek látogatják zenei és színházi programjainkat, bemutatkoznak ismert és fiatal képző- és iparművészek. A Tatai Angolkert csodálatos környezetében az egyedülálló látnivalók mellett régiónk egyik legrégebbi, ugyanakkor legmodernebb szabadtéri színpadának műsorai is kiváló szórakozást nyújtanak. Az Új Kajakház Ökoturisztikai Központ a tatai Öreg-tó partján a kerékpáros, vízi- és gyalogos túrázók, az aktív pihenést kedvelők, a természetért rajongó üdülni vágyók fellegvára, páratlan panorámája pedig otthona a céges, iskolai és magánrendezvények számtalan fajtájának. A Fényes forrásvidéken, a mélyből feltörő források, a láperdő soha be nem fagyó vizei felett épített 1350 méter cölöpsétányon a természet hihetetlen gazdagságával találkozik a Fényes tanösvény látogatója. Társaságunk 2008-2018 között fenntartója volt a 250 éves Eötvös József Gimnázium és Kollégiumnak, és 2014-től nekünk, a „Városkapunak” köszönhetően is tudtak az iskolások és mások is a Városkapu Sportsátorban kialakított jégpályáján korcsolyázni!

 

 

Szeretnénk mi is a jövő városának, a holnap Tatájának mai alkotói lenni! Jelentős részt vállalunk a Magyary terv létrehozásában, ami hosszútávú fejlesztési elképzeléseket fogalmaz meg Tata jövőjét illetően. Több „uniós” projekt ötletadója, kidolgozója a „Városkapu”, pályázatokban vállalt tevékenységünkkel pedig igyekszünk megteremteni a lehetőségét olyan programoknak, létesítményeknek, amelyek tovább szolgálják közös céljainkat! Fontos városi stratégiai tervek, a kulturális, a turisztikai koncepció számos elemének létrehozója, végrehajtásának gazdái vagyunk. Az általunk üzemeltetett és fenntartott intézmények szolgáltatásain keresztül több száz cég, vállalat, közintézmény, civil szervezet és közösség a partnerünk. 2010 óta cégünk vezérigazgatója személyében választotta meg elnökét a Tata és Környéke Turisztikai Egyesület, ami tagságával a régió legjelentősebb turisztikai vállalkozásinak példaértékű összefogása. A lakosság számára szóló kedvezményeket és intézményi, közösségi szolgáltatásokat nyújtó Tata kártya létrehozásával több ezer tatai áll velünk kapcsolatban, a fiatalok szórakozóhelyeként ismert Várkanyar kávéházban és az intézményeinkhez tartozó egységekben pedig a kulturált vendéglátást igyekszünk tanulni és gyakorolni!

Büszkék vagyunk rá, és tisztában vagyunk a felelősségével, hogy feladatainkkal, Tata hírnevének öregbítésével nagymúltú elődök nyomdokaiba léptünk. Arra törekszünk, hogy a mi munkánk eredményeképpen is több öröme, élménye legyen tatainak és a Tatára látogatóknak egyaránt!

Ma és a jövőben!

Berczelly Attila
vezérigazgató